Herkese merhaba,
Bu paylaşımda oyun içerisinde Premium düzenlemesini göstereceğim. Ben örnek olarak %25 değerini kullandım; siz kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, 25 olan parametreleri istediğiniz oranla değiştirmek.
Aşağıda oluşan verilerde, en son sütunda yer alan link kısmındaki ID’yi alalım ve bu query üzerinden devam edelim.
_RefObjCommon tablosunda bulduğunuz Premium kodunu tespit edin ve en sondaki Link kodunu alın.
Yukarıdaki query’yi veritabanımıza çalıştırdıktan sonra, bize yeni bir veri tablosu dönecektir. Burada bizim işimize yarayacak alan desc2_128 adlı kolondur.
Bu kolondan yalnızca SKILL_MALL_PRE_APRU_GLOBAL_4W_01 kodunu alıyoruz ve ardından yeni bir query ile _RefSkill tablosunda arama yapıyoruz.
Bu kodu çalıştırdıktan sonra, aşağıda oluşan veriler doğrultusunda parametre kolonlarını göreceksiniz.
Bunu da daha düzenli, okunaklı ve anlatım dili düzgün olacak şekilde toparladım:
Bu paylaşımda oyun içerisinde Premium düzenlemesini göstereceğim. Ben örnek olarak %25 değerini kullandım; siz kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, 25 olan parametreleri istediğiniz oranla değiştirmek.
Aşağıda oluşan verilerde, en son sütunda yer alan link kısmındaki ID’yi alalım ve bu query üzerinden devam edelim.
Kod:
USE SRO_VT_SHARD SELECT ID FROM _RefObjCommon WHERE CodeName128 LIKE 'ITEM_MALL_PREMIUM_GLOBAL_GOLDTIME_PLUS'
_RefObjCommon tablosunda bulduğunuz Premium kodunu tespit edin ve en sondaki Link kodunu alın.
Kod:
select * from _RefObjItem where ID like '10801'
Yukarıdaki query’yi veritabanımıza çalıştırdıktan sonra, bize yeni bir veri tablosu dönecektir. Burada bizim işimize yarayacak alan desc2_128 adlı kolondur.
Bu kolondan yalnızca SKILL_MALL_PRE_APRU_GLOBAL_4W_01 kodunu alıyoruz ve ardından yeni bir query ile _RefSkill tablosunda arama yapıyoruz.
Kod:
select * from _Refskill where Basic_Code like 'SKILL_MALL_PRE_APRU_GLOBAL_4W_01'
Bu kodu çalıştırdıktan sonra, aşağıda oluşan veriler doğrultusunda parametre kolonlarını göreceksiniz.
Bunu da daha düzenli, okunaklı ve anlatım dili düzgün olacak şekilde toparladım:
- Param = 7 → KOD-25 Magical Damage %25 Absorption
- Param = 8 → KOD-25 Physical Damage %25 Increase
- Param = 10 → KOD-25 Magical Damage %25 Increase
- Param = 11 → KOD-25 Attack Rate %25 Increase
- Param = 14 → KOD-25 Parry Rate %25 Increase
- Param = 17 → KOD-25 Alchemy Probability %25 Increase
- Param = 18 → 1819632491 (Bu değeri yazacaksınız)
- Param = 19 → KOD-25 Lucky %25 Increase
- Param = 20 → 1634493301 (Bu değeri yazacaksınız)
- Param = 21 → KOD-25 STR %25 Increase
- Param = 22 → 1937011305 (Bu değeri yazacaksınız)
- Param = 23 → KOD-25 INT %25 Increase
Buradaki parametreleri kullanarak premiumu, tabloda istediğiniz gibi düzenleyip ayarlayabilirsiniz.
Şimdi Media kısmına gelelim.
Düzenlemek istediğimiz RefSkill kodunu, mutlaka skilldataencxxxx dosyaları üzerinden işlememiz gerekiyor.
RefSkill ID’yi bulduktan sonra, skilldataencxxx dosyamızda bu ID’yi aratıyoruz. Düzenlemek istediğimiz kodu bulduktan sonra, aynı işlemleri burada da uyguluyoruz.
Yön tuşları ile ilerleyerek gerekli alanları değiştirdikten sonra text dosyasını kaydediyoruz.
Kayıt işleminden sonra, kullandığımız program ile text dosyasını kapatıp media’ya çeviriyoruz.
Önemli: skilldataencxxx dosyası açıkken media işlemi yapılırsa, client crash olur ve açılmaz.