Konu Sahibi
: serkankacan
[REHBER & QUERY] vSRO Magic Pop Eşyalarını Açma, Kapatma ve Kontrol Etme
_RefGachaNPC ve _RefGachaItemSet Üzerinden Magic Pop Kartlarını Güvenle Aktif/Pasif Yapma Rehberi
_RefGachaNPC ve _RefGachaItemSet Üzerinden Magic Pop Kartlarını Güvenle Aktif/Pasif Yapma Rehberi
Merhaba değerli forum sakinleri,
Silkroad Online sunucu yönetiminde Magic Pop sisteminden belirli derecedeki (örneğin 11D, 12D, 13D Sun/Moon silahlar veya istenmeyen avatarlar) eşyaları tamamen silmek yerine **geçici olarak kapatmak (Service = 0)** veya kapalı olanları yeniden **aktif etmek (Service = 1)** en sağlıklı yönetim şeklidir.
Eski Sorgulardaki Kritik Hata:
İnternette paylaşılan bazı eski kodlarda doğrudan
_RefGachaItemSet.Service sütunu güncellenmeye çalışılmaktadır. Ancak veritabanında _RefGachaItemSet tablosunda Service sütunu yoktur (SQL Server "Invalid column name 'Service'" hatası verir). Magic Pop'ta kartların aktiflik/pasiflik durumunu yöneten asıl tablo _RefGachaNPC tablosudur.Aşağıda paylaşılan optimize sorgular; doğru tablo ilişkileri (
_RefGachaNPC + _RefObjCommon) üzerinden eşyaları tek tıkla kontrol etmenizi, kapatmanızı ve yeniden açmanızı sağlar.Teknik Bilgilendirme' Alıntı:
- _RefGachaNPC.Service = 0: İlgili eşyanın Magic Pop kartını kapatır.
- _RefGachaNPC.Service = 1: İlgili eşyanın Magic Pop kartını aktif eder.
- _RefGachaItemSet.Ratio: Eşyanın kazanılma olasılık katsayısıdır.
- İşlem öncesinde SRO_VT_SHARD yedeğinizi almayı unutmayınız.
1. ADIM: Magic Pop Eşyalarının Durumunu Kontrol Etme (Sorgulama)
Belirlediğiniz eşya grubunun (Örn: 12 Degree Sun/Rare eşyalar) Magic Pop'ta açık mı yoksa kapalı mı olduğunu listelemek için:
İçeriği görüntülemek için Giriş yapın veya Kayıt olun.
2. ADIM: Eşyaları Magic Pop'ta Kapatma (Service = 0)
Seçilen eşyaların Magic Pop'tan çekilmesini durdurmak ve pasife almak için:
3. ADIM: Eşyaları Magic Pop'ta Yeniden Açma (Service = 1)
Daha önce kapattığınız eşyaları tekrar aktif etmek için:
4. ADIM: Client (Media.pk2) Eşitlemesi
Sunucu tarafında kart kapatıldığında eşyanın çekilmesi anında engellenir; ancak istemcide Magic Pop penceresinin temiz görünmesi için:
- PK2 editörü ile **Media.pk2** dosyasını açın.
server_dep\silkroad\textdata\gachaitemset.txtdosyasını dışarı aktarın.- Kapatmak istediğiniz eşyanın satırının en başındaki
Servicedeğerini0yapın (Açmak için1yapın). - Dosyayı kaydedip Media.pk2 içine tekrar import edin.
- Sunucudaki GameServer pencerelerini yeniden başlatın.
Sorularınızı ve takıldığınız yerleri bu konu altından paylaşabilirsiniz. Herkese keyifli geliştirmeler!