- Discord
- qewrty
- Mevcut Bakiye
- 0 ₺
Oyun severler için önemli bir haber daha. Microsoft Yönetim Değişikliğine Rağmen İşten Çıkarma Yapmayacak ile ilgili kapsamlı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.
Microsoft yönetim değişikliğine rağmen işten çıkarma planlamadığını açıkladı. Microsoft stüdyolarında yapısal bir değişiklik olmayacağını duyurdu.
Microsoft cephesinde yaşanan yönetim değişikliği sonrası gözler doğal olarak Xbox tarafına çevrildi. Ancak şirket, Phil Spencer ve Sarah Bond’un ayrılığına rağmen işten çıkarma planı olmadığını net biçimde duyurdu. Özellikle Xbox bünyesindeki stüdyoların geleceğine dair oluşan soru işaretleri, yapılan dahili açıklamalarla giderilmeye çalışıldı. Verilen mesaj açık: Mevcut ekipler korunacak ve üretim süreci kesintiye uğramayacak.
Microsoft Yönetim Değişikliği Stüdyoları Etkilemeyecek
Microsoft Gaming’in yeni Chief Content Officer’ı ve EVP’si Matt Booty, çalışanlara gönderdiği iç mesajda önceliğinin mevcut ekipleri desteklemek olduğunu vurguladı. Booty, organizasyonel bir yeniden yapılanma sürecinin başlatılmadığını açık şekilde belirterek, Xbox’a bağlı stüdyolarda herhangi bir yapısal değişiklik planlanmadığını ifade etti. Bu açıklama, özellikle sektörde son dönemde artan işten çıkarmalar düşünüldüğünde dikkat çekici bir güvence niteliği taşıyor.
Booty’nin mesajında öne çıkan bir diğer başlık ise liderlik kadrosuna duyulan güven oldu. Microsoft, halihazırda güçlü bir içerik portföyü oluşturulduğunu ve planlanan projelere yönelik inancın tam olduğunu vurguluyor. Bu yaklaşım, şirketin geçiş sürecini ani hamlelerle değil, istikrar odaklı bir plan çerçevesinde yürütmek istediğini gösteriyor. Özellikle büyük stüdyo yatırımları sonrası üretim sürekliliği kritik önem taşıyor.
Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın duyurduğu liderlik değişimiyle birlikte Asha Sharma’nın göreve gelmesi, şirketin yeni dönemde teknoloji ve içerik stratejisini birlikte ele alacağını düşündürüyor. Phil Spencer da yayımladığı mesajda Matt Booty’yi yeni görevi için tebrik ederek Xbox’ın yaratıcı ivmesine olan güvenini dile getirdi. Bu açıklamalar, sürecin planlı bir geçiş olarak tasarlandığını ortaya koyuyor.
Tüm tabloya bakıldığında Microsoft’un vermek istediği mesaj net: Yönetim değişikliği büyük olabilir, ancak üretim tarafında bir kriz söz konusu değil. Xbox stüdyoları çalışmalarına devam edecek ve kısa vadede organizasyonel bir küçülme beklenmiyor. Bu da hem geliştiriciler hem de oyuncular için görece istikrarlı bir dönemin sinyalini veriyor.
Bu ve benzeri konulardaki en güncel haberleri takip etmek için forumumuzu düzenli olarak ziyaret edebilirsiniz.
Bu içerik Merlin'in Kazanı kaynağından alınmıştır.