Konu Sahibi
: serkankacan
[REHBER & QUERY] vSRO Magic Pop Eşyalarını Bulma, Kapatma ve Silme
_RefGachaItemSet ve _RefGachaNPC Üzerinden Magic Pop Havuzundaki Eşyaları Listeleme, Pasife Alma ve Temizleme
_RefGachaItemSet ve _RefGachaNPC Üzerinden Magic Pop Havuzundaki Eşyaları Listeleme, Pasife Alma ve Temizleme
Merhaba değerli forum sakinleri,
Silkroad Online sunucu yönetiminde Magic Pop (Gacha) sisteminden Sun silahları, özel kıyafetleri, binekleri veya istenmeyen ödülleri kaldırmak en sık ihtiyaç duyulan işlemlerden biridir.
Magic Pop eşyaları veritabanında iki ana tablo üzerinden yönetilir:
- _RefGachaItemSet: Magic Pop'tan düşebilecek eşyaların oranlarını ve ödül eşya ID'lerini (
RefItemID) tutar. - _RefGachaNPC: Bu ödüllerin Magic Pop arayüzünde hangi sekmede ve kartta görüneceğini yönetir.
İnternetteki eski paylaşımlarda
BETWEEN 22 şeklinde yarım kalan hatalı kodlar ve yetim kayıt bırakan sorgular yerine; aşağıda hem Magic Pop havuzunu listeleyen hem de eşyaları güvenle kapatıp silebilen optimize sorguları paylaşıyoruz.Teknik Güvenlik Uyarısı' Alıntı:
- Öneri (Silmek Yerine Pasife Almak): Tablodan satır silmek yerine kartı
Service = 0yapmak her zaman daha güvenlidir. İleride eşyayı tekrar eklemek istediğinizde verileri sıfırdan girmek zorunda kalmazsınız.- Veritabanında yapılan silme veya kapatma işleminin oyuncu arayüzüne yansıması için Media.pk2 dosyasındaki
gachaitemset.txtdosyasının da eşitlenmesi gerekir.- İşlem öncesinde SRO_VT_SHARD yedeğinizi almayı unutmayınız.
1. ADIM: Magic Pop'taki Tüm Eşyaları Listeleme
Magic Pop havuzunda hangi kartta hangi eşyanın ekli olduğunu ve oranlarını görüntülemek için:
Aşağıdaki sorguyu görebilmek için konuyu beğenmeli ve bir yorum bırakmalısınız:
İçeriği görüntülemek için Giriş yapın veya Kayıt olun.
2. ADIM (ÖNERİLEN): Eşyayı Silmeden Magic Pop'ta Kapatma (Service = 0)
Eşyayı tablodan tamamen silmek yerine sadece Magic Pop kartını geçici olarak devre dışı bırakmak istiyorsanız:
Aşağıdaki SQL kapatma kodunu görebilmek için konuyu beğenmeli ve bir yorum bırakmalısınız:
3. ADIM: Eşyayı Magic Pop'tan Kalıcı Olarak Silme (Drop & Clean)
Eğer eşyayı Magic Pop havuzundan ve NPC kartlarından tamamen temizlemek istiyorsanız ilişkili tablolarla birlikte şu sorguyu çalıştırın:
Aşağıdaki SQL silme kodunu görebilmek için konuyu beğenmeli ve bir yorum bırakmalısınız:
4. ADIM: Client (Media.pk2) Eşitlemesi
Veritabanında sildiğiniz veya kapattığınız bir eşyanın istemcide hata vermemesi için:
- PK2 editörü ile Media.pk2 dosyasını açın.
server_dep\silkroad\textdata\gachaitemset.txtdosyasını masaüstüne çıkartın.- Dosyayı açarak sildiğiniz eşyanın satırını bulun ve silin (veya en baştaki sütununu
0yapın). - Kaydedip Media.pk2 içerisine tekrar import edin ve oyuncularınıza patch olarak iletin.
- Sunucudaki GameServer pencerelerini yeniden başlatın.
Sorularınızı ve takıldığınız noktaları konu altından iletebilirsiniz. Herkese keyifli geliştirmeler!
Moderatör tarafında düzenlendi: