Rehber Resident Evil Requiem İnceleme (2026) - Almaya Değer mi?

Cevaplar0
Görüntüleme49
Discord
qewrty
Mevcut Bakiye
0 ₺

1772031546_615c44acda02ec22.jpg

✍️ Dilay Süllü | 📅 25.02.2026 - 17:59 | 🏷️ İnceleme

Resident Evil Requiem İnceleme detaylı incelememizle karşınızdayız. Tüm artıları, eksileri ve merak edilenleri bu rehberde derledik.

Resident Evil Requiem inceleme: Korku ve aksiyonun kusursuz birleşimi, Leon ve Grace’in unutulmaz macerası, güçlü atmosfer, akıcı performans ve seriye yakışan heyecan dolu deneyim.

Resident Evil Requiem inceleme: 27 Şubat’ta yayınlanacak olan oyunun çıkışından önce Capcom sayesinde oyuna erken erişim elde ettik ve deneyimlerimi tüm okurlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Uzun yıllardır Resident Evil oynayan biri olarak Resident Evil Requiem’i çıkmadan önce deneyimleyip tüm kalbim ve tutkumla bitirebilmek benim için büyük bir mutluluk oldu. Oynanışım sırasında yakaladığım her detaya odaklanacak ve okurlarımıza oyun hakkında ilk bakışı sunacağım. Bu uzun bir yol olacak ancak harcadığınız her dakikaya değeceği için pişman olmayacaksınız.

Resident Evil Requiem İnceleme / PC

İlk Resident Evil oyunu 1996’da çıktı ve o günden bu yana seri hayatta kalma korku türünün temsilcisi hâline geldi. Video oyunlarıyla vakit geçirmeyi seven herkes hayatında bir, iki ya da belki daha fazla Resident Evil oyunu oynamıştır. Hayatta kalma korku türünün varlığını sürdürmesinin en büyük sebeplerinden biri Resident Evil’dır ve hayranları olarak bu köklü seriden daha fazlasını görmek bizi mutlu ediyor.

1772031548_c075aad1614e338e.jpg

Serideki her karakter geçmişimizde bir anıya sahip; onların hikâyelerini yaşadık, tanıklık ettik ve en önemlisi bu oyunlar hayatımızın bir parçası hâline geldi. Bazen yeni oyunlar ararken daha ileriye bakmaz, daha önce deneyimlediğimiz seçeneklere yani Resident Evil oyunlarına geri döneriz. Bir Resident Evil hayranı olarak hissettiğimiz duygu budur. Bunu söylüyorum çünkü Resident Evil hayranı olmasaydınız bu incelemeyi okumuyor olurdunuz. Bu yüzden yeni oyunla ilgili deneyimlerimi paylaşmak ve tüm Resident Evil hayranları arasında bir bağ kurmak benim için bir zevk.

Resident Evil Requiem: Korku ve Aksiyon Bir Arada

Resident Evil Requiem, hikâyesini Grace Ashcroft ve Leon S. Kennedy etrafında geliştiren bir aksiyon–hayatta kalma korku oyunu. Yayınlanan fragmanlar sayesinde karakterlerimize yakından bakma fırsatı bulduk. Grace Ashcroft, Resident Evil Outbreak’in hayatta kalan karakterlerinden Alyssa Ashcroft’un kızı. Diğer tarafta ise seride birçok rol üstlenmiş Leon S. Kennedy var. Fragmanlarda gördüğümüz gibi kader, bazı olayların ardından bu iki karakteri hikâye içinde bir araya getiriyor.

1772031547_85fa4049fa396c33.jpg

İlk oynanabilir karakterimiz Grace Ashcroft. Oynanışı oyunculara korku dolu bir deneyim sunuyor. Leon’un aksine kendimizi korumak için bol cephaneye sahip değiliz ve Grace Leon kadar tecrübeli olmadığı için yeni düşmanlarla veya gizemli olaylarla karşılaştığında gerçekten korkmuş hissediyor. Az cephane tüm düşmanları öldüremeyeceğiniz anlamına gelmiyor; karşılaştığınız her düşmanı öldürmek mümkün ve yine de daha güçlü düşmanlar için kaynak saklayabilirsiniz. Ben şahsen haritama göre ilerleyip bir bölgeye tekrar dönüp dönmeyeceğime karar vererek karşıma çıkan tüm düşmanları öldürdüm. Sık ziyaret edeceğinizi düşündüğünüz bölgeleri güvenli tutmak daha mantıklı çünkü Grace ile Leon’daki gibi gösterişli hareketler yapamıyorsunuz.

1772031547_c8f2f8d61f5ac07e.jpg

Grace’in oynanışı modern mekaniklerle harmanlanmış klasik Resident Evil hissi veriyor. Bulmacalar, geri dönüşler, az cephane ve en önemlisi envanter yönetimi ön planda. Ünlü eşya sandığı sistemi geri dönüyor; taşıyabileceğinizden fazla eşyanız varsa sandığa bırakabilir ve istediğiniz zaman geri alabilirsiniz. Ayrıca sandıklar birbirleriyle bağlantılı. Daktilo ile kayıt sistemi de geri döndü. Zorluk seçerken modern veya klasik kayıt sistemi tercih edilebiliyor. Klasik modda yalnızca Ink Ribbon ile kayıt yapılabiliyor ve kontrol noktası yok. Modern modda ise boss savaşı veya bulmaca çözümü sonrası kontrol noktaları mevcut. TPS ve FPS arasında geçiş seçeneği de var. FPS’i sevmeyen biri olarak bu seçenek beni çok mutlu etti.

1772031547_7918665f62aafed8.jpg

Leon ise hikâyenin ikinci oynanabilir karakteri. Uzun zaman geçti ve Leon artık genç değil. Yüzüne bakınca bunu görmek mümkün. İlk oynadığım Resident Evil oyununun Resident Evil 2 olması ve ilk karakterimin Leon olması, onu yaşlanmış görmek açısından duygusal bir deneyimdi. Leon oynanışı aksiyon odaklı. Resident Evil 4’e çok benziyor. Düşmanları sersemletip fiziksel saldırı yapabiliyor, çevreyle etkileşime girebiliyor. Zincir testere taşıyan düşmanları yendikten sonra silahlarını alıp kullanabiliyoruz. Düşmanların bıraktığı balta gibi nesneleri fırlatmak da mümkün.

Grace ve Leon iki farklı oynanış tarzı sunuyor: bir yanda cephaneyi dikkatli kullanmanız gereken korku deneyimi, diğer yanda aksiyon dolu çatışmalar. Bu iki tarzın birleşimi oldukça keyifli.

Yenilenmiş Craft Sistemi ve Envanter Yönetimi

Her iki karakterin de sınırlı envanteri var. Grace’in envanteri klasik oyunlar gibi hip pouch bularak genişletilebiliyor ve maksimum kapasite 16 slot. Anahtar eşyalar da envanterde taşınıyor. Leon’un envanteri ise Resident Evil 4 Remake’e benzer şekilde daha büyük ve silah seçenekleri daha fazla. Silahlar kayıt odalarında geliştirilebiliyor ve mağaza sistemi bulunuyor. Cephane ve sağlık eşyaları sınırlı sayıda satın alınabiliyor. Leon ayrıca zırh satın alabiliyor ve hasar azaltma avantajı sağlıyor.

1772031548_6abb7bc5bbdb5965.jpg

Charm sistemi de geri dönüyor. Grace charm’ları envanterinde taşırken Leon silahlarına takıyor. Special Content bölümünden puan toplayarak yeni içerikler açılabiliyor. Mr. Raccoon koleksiyonları geri dönmüş ve toplam 25 adet bulunuyor.

Grace’in craft sistemi düşmanlardan kan toplamaya dayanıyor. Kan; cephane, sağlık enjektörü, kalıcı güçlendirmeler ve fırlatılabilirler üretmekte kullanılıyor. Leon’un craft sistemi daha klasik; barut ve hurda ile cephane, bomba ve sağlık eşyaları üretilebiliyor.

Düşman, Çevre ve Karakter Tasarımları

Düşman çeşitliliği tatmin edici ve boss savaşları keyifli. Gore seviyesi önceki oyunlara göre daha yüksek. Stealth kill animasyonları bile bunu kanıtlıyor. Grace oynanışında stalker düşman geri dönüyor. Ayrıca Hemolitik Enjektör kullanılmazsa düşmanlar Blister Head’e dönüşebiliyor. Bu sistem Crimson Head’i hatırlatıyor. Çevre tasarımları çok detaylı ve etkileyici. RE Engine sayesinde karakter modelleri, saç fiziği ve yüz detayları son derece başarılı.

Denemeniz Gereken Bir Deneyim

Bir Resident Evil hayranı olarak oyunun sunduğu her anın tadını çıkardım. Birden fazla oynanabilir karakteri başarıyla bir araya getirmek zor bir iş ve Requiem bunu mükemmel başarmış. Oyun boyunca “sonra ne olacak?” hissi sürekli canlı kalıyor.

1772031547_75929ff5a29b3863.jpg

Optimizasyon tarafında da oyun kusursuz. NVIDIA 3060 ile RTX açıkken bile hiçbir FPS düşüşü yaşamadım. Resident Evil Requiem’i tüm Resident Evil hayranlarına ve aksiyon–hayatta kalma korku severlere gönül rahatlığıyla öneriyorum. Capcom’a erken erişim için teşekkür ederim. Bu başarılı oyunu deneyimlemek ve görüşlerimi paylaşmak benim için bir onurdu. Oyuna gelecekte eklenecek içerikleri de merakla bekliyorum.

Konuyla ilgili görüşlerinizi ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu içerik Merlin'in Kazanı kaynağından alınmıştır.

5,786Konular
7,918Mesajlar
1,005Kullanıcılar
Geri