Rehber Metin2 Açılmıyor, Girmiyor, Atıyor" Sorunları İçin Kesin Çözüm Yöntemleri

Discord
aloneanqel1453
Mevcut Bakiye
625 ₺

1768927046181.png

Metin2 Açılmıyor, Girmiyor, Atıyor" Sorunları İçin Kesin Çözüm Yöntemleri

Hepimizin yaşadığı o sinir bozucu an vardır. Heyecanla oyunun simgesine çift tıklarsınız, o güzelim patcher yüklenir, "Oyunu Başlat" dersiniz ve... hiçbir şey olmaz. Ya da tam karakter seçim ekranı gelecekken oyun bir anda kapanır. Bilgisayara yumruk atmamak için kendinizi zor tutarsınız.

Panik yapmayın. Bu sorunların sebebi genelde çok basittir. Gelin, bir ilk yardım çantası gibi, bu sorunları %90 ihtimalle çözecek en temel adımları birlikte, herkesin anlayacağı bir dille kontrol edelim.

İlk Adım: Oyuna Hak Ettiği Yetkiyi Verin

Oyununuz, bilgisayarınızda çalışmak için bazı özel izinlere ihtiyaç duyar. Bazen Windows, bu izinleri vermekte cimri davranır.

* Yönetici Olarak Çalıştırmak: Bu, sorunların yarısını çözen sihirli bir dokunuştur. Oyunun simgesine sağ tıklayın, "Özellikler" deyin. Açılan pencerede "Uyumluluk" sekmesine gelin ve en alttaki "Bu programı yönetici olarak çalıştır" kutusunu işaretleyin. Bu, oyuna bilgisayarınızda rahatça hareket etmesi için bir nevi "VIP kartı" vermek gibidir.

İkinci Adım: Windows ile Oyunun Dilini Aynı Hale Getirin

Metin2, eski ama sağlam bir oyundur. Bazen yeni Windows sürümleriyle anlaşmakta zorluk çeker. Ona eski bir dostuyla konuştuğunu hatırlatmamız gerekir.

* Uyumluluk Modu: Yine aynı "Uyumluluk" sekmesinde, en üstte "Uyumluluk modu" diye bir seçenek göreceksiniz. O kutuyu işaretleyin ve listeden "Windows 7" veya "Windows XP (Service Pack 3)" seçeneklerinden birini seçin. Bu, oyuna "korkma, ben tanıdığın eski Windows'um" demek gibidir ve çoğu zaman işe yarar.

Üçüncü Adım: Paranoyak Bekçileri Sakinleştirin

Bilgisayarınızdaki virüs programları, bazen işini o kadar ciddiye alır ki, oyunu bir tehdit olarak algılayıp sessizce engeller. Oyunu açmaya çalıştığınızda hiçbir şey olmamasının en yaygın sebeplerinden biri budur.

* Virüs Programı ve Güvenlik Duvarı İstisnaları:

* Kullandığınız virüs programını (Avast, ESET, Windows Defender vb.) açın. Ayarlarında "İstisnalar" veya "Dışlamalar" diye bir bölüm arayın. Bu bölüme, Metin2'nin kurulu olduğu bütün klasörü ekleyin. Sadece .exe dosyasını değil, tüm klasörü eklemeniz önemlidir.

* Aynı şekilde, Windows'un kendi "Güvenlik Duvarı" ayarlarından da oyuna izin vermeniz gerekir. Başlat menüsüne "Güvenlik Duvarı" yazın, "Bir uygulamanın Güvenlik Duvarı'nı aşmasına izin ver" seçeneğine tıklayın ve açılan listeden oyununuzun .exe dosyasını bulup hem "Özel" hem de "Genel" kutucuklarını işaretleyin.

Dördüncü Adım: Eksik Parçaları Tamamlayın

Oyunlar, çalışmak için bazı standart Windows kütüphanelerine (ekran kartı, ses dosyaları vb. için) ihtiyaç duyar. Eğer bunlar bilgisayarınızda eksikse, oyun hiç başlamadan hata verebilir.

* Gerekli Kütüphaneler:
* DirectX 9: Metin2'nin temelidir. İnternetten "DirectX 9.0c End-User Runtime" diye aratıp kurun.
* Visual C++ Redistributable: Neredeyse her oyunun ihtiyacı olan bir pakettir. "Visual C++ Redistributable All-in-One" diye aratıp, hem x86 (32-bit) hem de x64 (64-bit) versiyonlarını kurun.
* .NET Framework: Özellikle patcher'ların (oyunu başlatan program) düzgün çalışması için gereklidir.

Eğer Bunların Hiçbiri İşe Yaramadıysa...

Bu adımların hepsini denemenize rağmen sorun devam ediyorsa, sorun büyük ihtimalle sizin bilgisayarınızda değil, indirdiğiniz oyun dosyalarındadır. Bu durumda en kesin çözüm, oyunu tamamen silip, oynadığınız sunucunun resmi web sitesinden en güncel sürümünü yeniden indirmektir.

Unutmayın, en karmaşık görünen sorunların bile genelde böyle basit bir çözümü vardır.

Credits=RuLing ✓

Konuyu Görüntüleyenler

5,786Konular
7,930Mesajlar
1,005Kullanıcılar
Geri