Metin2 M2HackFIX ServerSide 🛡

Cevaplar2
Görüntüleme111
Web sitesi
vsro.blog
Mevcut Bakiye
300 ₺
  • Gelişmiş Dinamik Anti-Hack Sistemi (Özelleştirilebilir & Server-Side)​

Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir üzerinde çalıştığım, uykusuz geceler ve yoğun testler sonucunda nihayet stabil bir noktaya getirdiğim Dinamik Anti-Hack sistemini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu sistemin en büyük avantajı; oyuncuyu gereksiz yere darlamadan, tamamen sunucu sahibinin oyun yapısına göre kalibre edilebilir ve öğrenebilir bir esnekliğe sahip olmasıdır. İçerisinde kapsamlı bir Log yapısı mevcut (şu an kodlar içerisinde // ile yorum satırına alınarak kapatıldı). Ben geliştirme sürecinde ölçümlemeler için kullandım, dilerseniz aktif edip sunucunuzdaki şüpheli hareketleri anlık takip edebilirsiniz.

🛡️ Engellenen Temel Hileler​

• Işınlanma ve Hız (Speed / Teleport Hack)
    • Hızlı Vurma (7x / Wait Hack)
    • Uzaktan Vurma (Range Hack)
    • Duvarlardan Geçme (Wallhack)
    • Otomatik Toplama ve Çekme (Mob Lock)
    • Fly Hack
    • Hareketli Okçu Vuruşları

• 🚀 Neler Yapıldı? / Son Güncellemeler​

Sistemi geliştirirken "yanlış alarm" (false-positive) oranını sıfıra indirmek ve sunucu performansını korumak adına birçok iyileştirme yaptım:
    • Metin Taşı ve Pelerin (Lag/Sekme) Düzeltmesi: Önceki sürümlerde Metin keserken toplu gelen moblar lag yapıyor ve vuruş kaçırmasına (sistemin hile algılamasına) sebep olabiliyordu. Bu durum PVP ve PVE çarpanları ayrılarak düzeltildi. ATK_FLOOD_LIMIT ve FLOOD_DIVISOR ayarları optimize edildi.
    • Pelerin / Mob Çekme Spam Koruması: Eskiden pelerine art arda basıldığında direkt Robot Doğrulaması (Captcha) çıkıyordu. Artık bu yapı süre ve tekrar bazlı bir sisteme dönüştürüldü. Art arda 4 kullanıma kadar izin verdim (isteğe göre AGGREGATE_INTERVAL / AGGREGATE_PENALTY üzerinden değiştirilebilir).
    • Akıllı Bot Kontrol Sistemi: Eskiden vuruş sayısına (örn. 1000 vuruş) göre çalışan sistem, çok çabuk doğrulama ekranı getiriyordu. Artık süre bazlı ve çarpanlı bir yapıya geçirildi. Ayrıca normal oyuncuyu korumak adına, karakter hareketsiz kaldığında veya farklı bir işlem yaptığında 30 saniye sonra limit temizleme eklendi (BOT_ATK_LIMIT).
    • Duvar Engeli (Wallhack) Revizyonu: Eskiden hile şüphesi durumunda sistemi ilk başladığı noktaya veya ısrarcıysa direkt "GoHome" ile köye atıyordu. Bu durum Lonca Savaşları gibi anlarda yanlış alarmla oyuncuyu üzebiliyordu. Artık sistem yasal olarak atılan son geçerli adımları kaydederek, oyuncuyu sadece güvenli olan bir önceki yasal koordinata geri çekiyor.
    • Silah ve Binek Toleransları (Öğrenme & Cache): Bütün silahların (kılıç, bıçak, yay vb.) ve bineklerin kendi içinde bir Atak Tolerans öğrenme yapısı var ([WEAPON_SPECIFIC_TOLERANCES] / [MOUNT_WEAPON_TOLERANCES]). Limitleme sonrası direkt Cache (Önbellek) yapısı devreye girer, böylece sunucuya sürekli hız hesaplaması yaptırarak yük bindirmezsiniz.
    • Ayarların SQL'e Taşınması: Menzil hesaplamalarındaki takılmaların (mob collision) önüne geçmek ve ayarları anlık yönetebilmek için Core yapısından çıkıp, tüm ayar ve log yapısını player.sql tablolarına taşıdım. Artık konfigürasyonları direkt veritabanı üzerinden yapabilirsiniz.

• 🧠 Otomatik Kalibrasyon (Learning Mode)​

Sistem kendi kendine ilk kalibreyi yapabilme yeteneğine sahiptir. LEARNING_MODE ayarını aktif ederseniz, sistem oyuncuların yasal hareketlerini ve vuruş hızlarını analiz edip sizin için en uygun tolerans değerlerini oluşturur. Sunucunuzu daha da "hard" bir hale getirmek isterseniz, SQL loglarına bakarak bu limitleri elinizle daha da daraltabilirsiniz.

⚠️ Önemli Not​

Bu sistem dışarıdan enjekte edilen ".dll" veya ".exe" tabanlı hile programlarını engelleyen bir client-side (istemci taraflı) anti-cheat yazılımı değildir. Bu, oyunun kendi source yapısı üzerine kurulmuş, limitler ve sunucu tabanlı matematiksel doğrulamalar ile çalışan bir METİN2 ANTI-HACK sistemidir. Geliştirmek, mevcut yapınıza uyarlamak veya üzerine eklemeler yapmak tamamen size kalmış. Geceli gündüzlü bir emeğin BEDELSİZ ürünüdür, güle güle kullanın.

İyi forumlar!

Paylaşım için teşekkürler :)

5,786Konular
7,914Mesajlar
1,005Kullanıcılar
Geri