- Discord
- qewrty
- Mevcut Bakiye
- 0 ₺
Oyun dünyasında gündem yaratan bu gelişme, oyuncuların büyük ilgisini çekiyor. God Of War’un En Büyük Gizemi Nihayet Çözüldü konusuyla ilgili tüm detayları bu rehberde bulabilirsiniz.
God of War hayranlarının yıllardır merak ettiği Jörmungandr sahnesinin sırrı sonunda çözüldü. Ancak gerçek, tahmin edilenden çok daha farklı çıktı.
2018’de çıkan God of War, hikayesi kadar gizemleriyle de konuşulmuştu. Oyundaki Dünya Yılanı Jörmungandr, Kratos ve Atreus’la konuştuğunda kimse ne dediğini anlayamamış, yıllar boyunca bu sahnenin anlamı üzerine sayısız teori ortaya atılmıştı. Kimisi bunun eski bir dilden çevrilmiş bir uyarı olduğunu, kimisi de “Seni tanıyorum, Sparta’nın Hayaleti” sözlerini duyduğunu iddia etmişti. Ancak kısa süre önce internete sızan resmi senaryo, bu gizemi tamamen çözdü ve gerçeğin aslında çok daha basit olduğunu ortaya koydu.
God Of War’da Jörmungandr’ın Sözlerinin Gerçek Anlamı Ortaya Çıktı
Sızan senaryoya göre Jörmungandr’ın sesi sanıldığı gibi kadim bir dil değil, tamamen anlamsız seslerden oluşuyordu. Fakat bu seslerin ardında geliştiricilerin belirlediği bir anlam vardı. Senaryoda dev yılanın Kratos’a, “Bu baltayı bir yerden hatırlıyorum. Sen hangi tanrısın? Neden beni rahatsız ediyorsun?” dediği belirtiliyor. Böylece hayranların yıllardır konuştuğu “Sparta’nın Hayaleti” teorisi resmen çürütülmüş oldu.
Yılanın ikinci konuşmasında ise Kratos’a, “Benimle konuşabileceğin bir dile sahip olana kadar beni bir daha rahatsız etme, küçük tanrı,” dediği ortaya çıktı. Bu sahne, Mimir’in çevirdiği “O, acını anlıyor. Sana yardım edecek.” repliğinin aslında yanlış yorumlandığını gösteriyor. Yani o sahne, bir destek değil, doğrudan bir reddediş anıymış.
Senaryoda yer alan bir diğer detay ise Jörmungandr’ın Atreus hakkındaki sözleri. Yılanın “Bu çocukta tanıdık bir şey var. Onu daha önce gördüm mü?” demesi, uzun süredir tartışılan baba-oğul gizemine yeni bir katman ekliyor. Mimir’in sessizce “İlginç…” demesi de bu satırların ipucunu doğruluyor.
Yine de bazı gizemler hâlâ sürüyor. “Boynuzu kimin üflediği” sahnesine dair senaryoda hiçbir açıklama yer almıyor. Bu da God of War evreninde hâlâ çözülememiş sırların kaldığını gösteriyor. Artık oyuncular, bu sahneyi yeniden izlediğinde Jörmungandr’ın sözlerini tam olarak anlayacak — ama Kratos’un bir sonraki adımı hâlâ bilinmezliğini koruyor.
Bu konuyla ilgili en güncel gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz. Yeni bilgiler geldikçe içeriğimizi güncelleyeceğiz.
Bu içerik Merlin'in Kazanı kaynağından alınmıştır.