Yardım Database Geliştirme Topluluğu Fikri

Cevaplar6
Görüntüleme262
Web sitesi
vsro.blog
Mevcut Bakiye
300 ₺
Merhaba arkadaşlar, ben Can forumlarda uzun araştırmalar yaptım ve guardsız db paylaşımı yok olanlarda hep bug sorun dolu eski olduğundan dolayı.
Bende kendimce şöyle bir fikre vardım neden aramak yerine oluşturmuyorum. Velhasıl clean db ile çalışmalara başladım lakin tek başına iş uzun ve uğraşlı oluyor mağlum fikir çok :D bende yine kendimce bir topluluk neden kurmuyoruz illaki benim düşündüğüm gibi düşünen ve hem foruma hemde kendine bir kazanım sağlamak isteyenler vardır elbet.

Bu önsözü geçtiğimize göre konunun aslına geliyorum, ben sunucu aldım elimde hazır sunucum var db editlemeyede başladım forumda görmüşsünüzdür spam deryası oluşturdum adeta :D konulardan sistemleri v.s almak için. Eğer sizlerdende benim gibi düşünen arkadaşlarımız varsa iletişime geçmek isterim bana pm atabilir veya konuya yorum atabilirsiniz.

Sunucu tamamen hazır kurulu bu topluluğa katılmak isteyen arkadaşlara bilgileri vericem hep birlikte ekleme çıkarma editleme yaparız düşüncesindeyim. Databaseyi güzel güncel bir hale getirip kuracağımız ekip arkadaşlarımızında isteği ve rızası doğrultusunda ister arşivleriz ister paylaşırız (benim gönlüm paylaşmaktan yana piyasada guard olmayan db yok maşallah:D)

BU TOPLULUĞUN SONUNDA KATILIMCI ARKADAŞLARA BİR HEDİYEMDE OLACAK ELBET KİMSENİN EMEĞİNİ YARIM BIRAKMAM :)
HEM SAĞLAM BİR DB ARŞİVİMİZE GİRECEK HEMDE SUNUCU SPONSORU OLUCAM KENDİSİNE OYUN AÇMAK İSTİYORSA
ELİMDE KENDİME AİT SERVER MAKİNAM VAR BARINDIRMADA SALAY TELEKOM'DA SUNUCU DERDİM YOK YANİ...

Files Özellikleri
MultiClient destekli (sro_client editlendi)
Alt+Tab Render Fix uygulandı (sro_client editlendi)
Türkçe ve İngilizce olarak tüm yazılar ayarlandı (Sadece 2 dil yaptım)
Forumdaki Tüm Reset Scroll'lar eklendi
GodBless eklendi
Honor Scroll eklendi
%5 - %30 Premium'lar eklendi
Chinese Pain Skilleri eklendi
Chinese Ballance Skilleri eklendi
GM Skill eklendi
Atak ve Binek Petleri eklendi
Tüm Elixer Pot Scroll v.s Stack ayarları yapıldı (30000 Stack)
Su altı Kervan yolu eklendi
Dwelling Char Effect eklendi
Flowers Bitkiler eklendi
Mastery Scroll'lar eklendi (GM Mastery dahil)
Job Level Buff eklendi
A tuşundaki dans ifadeleri değiştirildi güncellik olsun amaç :D
SMC Prosedür fixleri yapıldı
DW'ye Quest Manager NPC eklendi (Avcılık Questleri eklendi)
ve daha aklıma gelmeyen birşeyler vardır elbet :D

1769410081849.png

Son düzenleme:
Tabiki DC k. Adım kiyrio teşekkürler şimdiden. Gün sonunda guard şart evet ama gün bitmeden guard almak anlamsız guardsız herşeyi yapalım temiz yedeğimiz olsun sonra guard işi kalır geriye
İlettim discorddan dosyaları
Bu arada clean guarda bağımsız şuan paylaştığım kendin teker teker prosedürleri ayarlaman gerekmekte.

Merhaba,

Öncelikle bu topluluk girişimi için tebrik ederim, güzel bir niyetle yola çıkılmış.

Konudaki "Clean DB" vurgusuna istinaden, veritabanı geliştirme süreçlerinde yıllardır tecrübe ettiğimiz bir durumu ve naçizane tavsiyemi paylaşmak isterim. Piyasada halihazırda paylaşılmış yüzlerce veritabanı varken, tamamen sıfırdan "Clean DB" editlemeye çalışmak, günümüzde artık biraz "Amerika'yı yeniden keşfetmek" gibi oluyor. Bu süreç hem çok ciddi bir zaman kaybı yaratıyor hem de sıfırdan inşalarda gözden kaçan ufak detaylar ileride daha büyük stabilite sorunlarına yol açabiliyor.

Bunun yerine daha pratik ve profesyonel yaklaşım şu olmalıdır:

Altyapısı sağlam olduğu bilinen, kronik sorunları çözülmüş mevcut bir veritabanını temel alıp, bunun üzerindeki sorunları gidererek ilerlemek çok daha verimlidir. Önemli olan veritabanının "sıfır" olması değil, modüler ve dönüştürülebilir olmasıdır.

Örneğin:
  • Cap Düzenlemesi: Elinizde sağlam altyapılı 120 Cap bir PvP veritabanı varsa, sıfırdan uğraşmak yerine sadece NPC ve mob düzenlemelerini yaparak bunu çok kısa sürede stabil bir 80 Cap veritabanına dönüştürebilirsiniz.
  • Oyun Yapısı Dönüşümü: Benzer şekilde, her şeyin 1 Gold olduğu bir PvP veritabanını alıp, NPC'lerdeki itemleri kaldırarak veya fiyatlandırmaları değiştirerek bunu bir "Emek Server" yapısına evirmek, sıfırdan clean DB doldurmaktan katbekat daha zahmetsiz ve güvenlidir.

Enerjinizi sıfırdan inşa etmeye değil, sağlam bir temeli "dizayn etmeye" ve "kurgulamaya" harcamanız, projenin hayata geçme hızını ve kalitesini artıracaktır.

Çalışmalarınızda
başarılar dilerim.

Merhaba,

Öncelikle bu topluluk girişimi için tebrik ederim, güzel bir niyetle yola çıkılmış.

Konudaki "Clean DB" vurgusuna istinaden, veritabanı geliştirme süreçlerinde yıllardır tecrübe ettiğimiz bir durumu ve naçizane tavsiyemi paylaşmak isterim. Piyasada halihazırda paylaşılmış yüzlerce veritabanı varken, tamamen sıfırdan "Clean DB" editlemeye çalışmak, günümüzde artık biraz "Amerika'yı yeniden keşfetmek" gibi oluyor. Bu süreç hem çok ciddi bir zaman kaybı yaratıyor hem de sıfırdan inşalarda gözden kaçan ufak detaylar ileride daha büyük stabilite sorunlarına yol açabiliyor.

Bunun yerine daha pratik ve profesyonel yaklaşım şu olmalıdır:

Altyapısı sağlam olduğu bilinen, kronik sorunları çözülmüş mevcut bir veritabanını temel alıp, bunun üzerindeki sorunları gidererek ilerlemek çok daha verimlidir. Önemli olan veritabanının "sıfır" olması değil, modüler ve dönüştürülebilir olmasıdır.

Örneğin:
  • Cap Düzenlemesi: Elinizde sağlam altyapılı 120 Cap bir PvP veritabanı varsa, sıfırdan uğraşmak yerine sadece NPC ve mob düzenlemelerini yaparak bunu çok kısa sürede stabil bir 80 Cap veritabanına dönüştürebilirsiniz.
  • Oyun Yapısı Dönüşümü: Benzer şekilde, her şeyin 1 Gold olduğu bir PvP veritabanını alıp, NPC'lerdeki itemleri kaldırarak veya fiyatlandırmaları değiştirerek bunu bir "Emek Server" yapısına evirmek, sıfırdan clean DB doldurmaktan katbekat daha zahmetsiz ve güvenlidir.

Enerjinizi sıfırdan inşa etmeye değil, sağlam bir temeli "dizayn etmeye" ve "kurgulamaya" harcamanız, projenin hayata geçme hızını ve kalitesini artıracaktır.

Çalışmalarınızda
başarılar dilerim.
Önerilerinize canı gönülden katılıyorum lakin guardsız bir DB bulamadım editlemek için guard almak zorunda kalmak istemiyorum varsa elinizde söylediğiniz tür DB temin ederseniz bende canı gönülden yapmak isterim mecbur clean DB düzenlemek zorunda kalıyorum 😭

Önerilerinize canı gönülden katılıyorum lakin guardsız bir DB bulamadım editlemek için guard almak zorunda kalmak istemiyorum varsa elinizde söylediğiniz tür DB temin ederseniz bende canı gönülden yapmak isterim mecbur clean DB düzenlemek zorunda kalıyorum 😭
akşama doğru database verebilirim joymaxhub dcsine katıl oradan sana ulaşırım.,

Yaşadığın durumu çok iyi anlıyorum ancak burada kaçırdığımız ufak bir prodüksiyon gerçeği var. Sonuçta bu projeyi halka açık hale getirdiğinde günün sonunda bir Guard'a (Koruma sistemine) mutlaka ihtiyacın olacak.

Senin şu anki asıl ihtiyacın; "Localhost'ta veya test sunucusunda lisans/ücret derdi olmadan geliştirmeyi sürdürebilmek."

Bunu "Clean DB" arayarak değil, mevcut DB'yi Hibrit (Çoklu Guard) yapısına uygun hale getirerek çözebilirsin. Bunu yapmanın profesyonel yolu şudur:

1. Geliştirme Ortamı (Dev): Piyasada "Sınırsız/Free" olarak dolaşan (örneğin KGuardEdge vb.) guardları entegre edersin. Böylece scrollar, efektler ve prosedürler sorunsuz çalışır, testlerini yaparsın.
  2. Prodüksiyon Ortamı (Live): Oyunu açacağın zaman profesyonel bir Guard'a (Maxi, F8 vb.) geçtiğinde sadece ilgili prosedür satırlarını değiştirirsin.

Prosedür Çakışması Nasıl Çözülür?

Veritabanında Guard'a bağımlı olan prosedürlerde (Genellikle _AddLogChar, _ItemUse vb.) diğer guardın kodlarını silmene gerek yok. SQL dilinde satırın başına -- (iki tire) koyarak o kodu "Yorum Satırı" haline getirir, yani devre dışı bırakırsın.

Örnek Senaryo:
Test aşamasında KGuard kullanıyorsan Maxi kodlarını -- ile kapatırsın. Oyunu açacağın zaman tam tersini yaparsın.

SQL:
-- Geliştirme aşamasındasın (KGuard Aktif):
exec _KGuardEdge_ExampleProc @CharID  -- Bu kod çalışır.
-- exec _MaxiGuard_ExampleProc @CharID  -- Bu kodun başında tire olduğu için SQL bunu görmezden gelir.

-------------------------------------------------------

-- Oyunu Açtın (MaxiGuard Aktif):
-- exec _KGuardEdge_ExampleProc @CharID -- Artık KGuard'ı kapattık.
exec _MaxiGuard_ExampleProc @CharID -- Maxi kodunu aktif ettik.

Bu yöntemle her iki Guard'ı da test etmiş olursun ve veritabanın hem ücretsiz geliştirmeye hem de profesyonel kullanıma uygun hale gelir. Sıfırdan DB yazmaktan çok daha sürdürülebilir bir yöntemdir.

akşama doğru database verebilirim joymaxhub dcsine katıl oradan sana ulaşırım.,

Yaşadığın durumu çok iyi anlıyorum ancak burada kaçırdığımız ufak bir prodüksiyon gerçeği var. Sonuçta bu projeyi halka açık hale getirdiğinde günün sonunda bir Guard'a (Koruma sistemine) mutlaka ihtiyacın olacak.

Senin şu anki asıl ihtiyacın; "Localhost'ta veya test sunucusunda lisans/ücret derdi olmadan geliştirmeyi sürdürebilmek."

Bunu "Clean DB" arayarak değil, mevcut DB'yi Hibrit (Çoklu Guard) yapısına uygun hale getirerek çözebilirsin. Bunu yapmanın profesyonel yolu şudur:

1. Geliştirme Ortamı (Dev): Piyasada "Sınırsız/Free" olarak dolaşan (örneğin KGuardEdge vb.) guardları entegre edersin. Böylece scrollar, efektler ve prosedürler sorunsuz çalışır, testlerini yaparsın.
  2. Prodüksiyon Ortamı (Live): Oyunu açacağın zaman profesyonel bir Guard'a (Maxi, F8 vb.) geçtiğinde sadece ilgili prosedür satırlarını değiştirirsin.

Prosedür Çakışması Nasıl Çözülür?

Veritabanında Guard'a bağımlı olan prosedürlerde (Genellikle _AddLogChar, _ItemUse vb.) diğer guardın kodlarını silmene gerek yok. SQL dilinde satırın başına -- (iki tire) koyarak o kodu "Yorum Satırı" haline getirir, yani devre dışı bırakırsın.

Örnek Senaryo:
Test aşamasında KGuard kullanıyorsan Maxi kodlarını -- ile kapatırsın. Oyunu açacağın zaman tam tersini yaparsın.

[CODE title="SQL Örnek Mantığı"]
-- Geliştirme aşamasındasın (KGuard Aktif):
exec _KGuardEdge_ExampleProc @CharID -- Bu kod çalışır.
-- exec _MaxiGuard_ExampleProc @CharID -- Bu kodun başında tire olduğu için SQL bunu görmezden gelir.

-------------------------------------------------------

-- Oyunu Açtın (MaxiGuard Aktif):
-- exec _KGuardEdge_ExampleProc @CharID -- Artık KGuard'ı kapattık.
exec _MaxiGuard_ExampleProc @CharID -- Maxi kodunu aktif ettik.
[/CODE]

Bu yöntemle her iki Guard'ı da test etmiş olursun ve veritabanın hem ücretsiz geliştirmeye hem de profesyonel kullanıma uygun hale gelir. Sıfırdan DB yazmaktan çok daha sürdürülebilir bir yöntemdir.
Tabiki DC k. Adım kiyrio teşekkürler şimdiden. Gün sonunda guard şart evet ama gün bitmeden guard almak anlamsız guardsız herşeyi yapalım temiz yedeğimiz olsun sonra guard işi kalır geriye

İlettim discorddan dosyaları
Bu arada clean guarda bağımsız şuan paylaştığım kendin teker teker prosedürleri ayarlaman gerekmekte.
gördüm knk çok teşekkür ederim şuan iniyor deniyecem guard yok zaten kguardedge'yi kullanıyorum oda ücretsiz diye :D gameserver hatalarını gizliyoya ondan dolayı filesdeki gameserver boş boş yok price type yok silk type diye hatalar basıyoya

5,787Konular
7,931Mesajlar
1,005Kullanıcılar
Geri