Rehber Cyberpunk 2 Sinematik Sahnelere Yer Vermeyecek (2026) - Neler Biliniyor?

Cevaplar0
Görüntüleme44
Discord
qewrty
Mevcut Bakiye
0 ₺

1770620057_0bf3f12b17186e59.jpg

✍️ Muhammed Kayan | 📅 29.01.2026 - 09:03 | 🏷️ Oyun Haberleri

Cyberpunk 2 Sinematik Sahnelere Yer Vermeyecek hakkında merak edilen her şeyi derledik. İşte bilmeniz gereken tüm detaylar ve son gelişmeler.

Cyberpunk 2 için yapılan yeni açıklama, serinin anlatım tarzında köklü bir tercihin korunacağını gösteriyor ve oyuncuları ikiye bölüyor.

CD Projekt Red, Cyberpunk evreninde benimsediği anlatım yaklaşımını Cyberpunk 2 ile de sürdürmeye kararlı görünüyor. İlk oyunda sinematik sahnelerden uzak durulması dikkat çekmişken, devam oyununda da benzer bir yapı tercih edileceği netlik kazanmaya başladı.

Cyberpunk 2 Birinci Şahıs Anlatımı Koruyacak

Cyberpunk 2’nin yaratıcı yönetmenlerinden Igor Sarzynski, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada oyunda klasik sinematik sahnelere yer verilmeyeceğini ima etti. Sarzynski, görsel açıdan sinematik sahnelerin çok etkileyici olabileceğini kabul etse de, kesintisiz oynanış ve oyuncu immersion’ının kendileri için daha öncelikli olduğunu vurguladı. Bu yaklaşım, ilk oyunda benimsenen birinci şahıs anlatım çizgisinin bilinçli bir tercih olduğunu yeniden ortaya koyuyor.

stumbled upon some old pics i shot during phantom liberty development ^^ gotta admit setting up cutscenes in this game would be extremely pleasant (coz everything looks mindblowingly amazing) but in the end i value our uninterrupted immersion more ?

[image or embed]
— igor.sarzynski ( @srznsk.bsky.social ) 22 Ocak 2026 04:31

Cyberpunk 2077 , neredeyse tüm hikâyesini oyuncunun gözünden aktararak anlatımda farklı bir yol izlemişti. Diyaloglar, aksiyon sahneleri ve dramatik anlar kamera kopması yaşanmadan sunulmuş, bu da oyunun atmosferini güçlendiren unsurlardan biri olmuştu. Cyberpunk 2’de de bu anlatım biçiminin korunması, serinin kimliğini net biçimde tanımlayan bir karar olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan, oyuncuların uzun süredir talep ettiği üçüncü şahıs kamera seçeneği konusu da bu kararla birlikte yeniden gündeme geldi. CD Projekt Red daha önce bu tür bir kamera geçişinin teknik ve anlatı açısından ciddi zorluklar barındırdığını belirtmişti. Bir oyunu iki farklı bakış açısına göre dengelemek, sahneleri her iki perspektife uygun hâle getirmek ve anlatım bütünlüğünü korumak, stüdyo için göze alınmayacak bir yük olarak görülüyor.

CDPR cephesi, Cyberpunk evreninin The Witcher serisinden bilinçli olarak ayrılması gerektiğini de sıkça vurguluyor. Birinci şahıs anlatım, Cyberpunk dünyasını daha kişisel ve daha rahatsız edici bir deneyim hâline getirirken, serinin kendine özgü tonunu da koruyor. Cyberpunk 2’nin bu çizgiyi sürdürmesi, stüdyonun seriye dair uzun vadeli vizyonunun değişmediğini açıkça gösteriyor.

Hatırlatma

Bu yıl MSI iş birliğiyle düzenlenen Merlin’in Kazanı Yılın Oyunu Ödülleri 2025 kapsamında, oylamaya katılan oyuncular arasından 3 kişi ödül kazanma şansı yakalayacak. Çekilişle belirlenecek kazananlara; MSI 24.5” MAG 255F E20 oyuncu monitörü, MAESTRO 300 kulaklık ve FORGE GK300 RED TR oyuncu klavyesi hediye edilecek. Oylama ve çekiliş süreci 17 Ocak itibarıyla başladı ve 1 Şubat saat 23:59’a kadar devam edecek.

Konuyla ilgili görüşlerinizi ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu içerik Merlin'in Kazanı kaynağından alınmıştır.

5,786Konular
7,920Mesajlar
1,005Kullanıcılar
Geri