Rehber Boeing Microsoft Flight Simulator İle Pilot Eğitiyor (2026) - Neler Biliniyor?

Cevaplar0
Görüntüleme15
Discord
qewrty
Mevcut Bakiye
0 ₺

1770622294_a5d5b99cd12682ac.jpg

✍️ Muhammed Kayan | 📅 18.11.2025 - 10:47 | 🏷️ Oyun Haberleri

Oyun dünyasında gündem yaratan bu gelişme, oyuncuların büyük ilgisini çekiyor. Boeing Microsoft Flight Simulator İle Pilot Eğitiyor konusuyla ilgili tüm detayları bu rehberde bulabilirsiniz.

Boeing’in Microsoft Flight Simulator tabanlı yeni eğitim sistemi şaşkınlık yarattı. Microsoft Flight Simulator altyapılı platform pilot eğitiminde kullanılacak.

Boeing, pilot eğitiminde Microsoft Flight Simulator teknolojisini temel alan yeni bir platform kullanacağını doğrulayarak sektörün dikkatini üzerine çekti. Microsoft Flight Simulator tabanlı bu çözüm, şirketin uçak modelleri için geliştirilen özel bir eğitim sistemine dönüşürken, Microsoft Flight Simulator altyapısının profesyonel uçuş eğitimine taşınması beklenenden daha büyük bir etki yarattı.

Microsoft Flight Simulator Tabanlı Eğitim Sistemi Tanıtıldı

Boeing tarafından açıklanan bilgilere göre Virtual Airplane Procedures Trainer adlı platform, Microsoft Flight Simulator ve Azure altyapısı üzerine inşa edildi. Şirket, Microsoft Flight Simulator temel alınarak geliştirilen bu sistemin özellikle 737 MAX kokpit pratiğini dizüstü bilgisayarlar ve iPad cihazlara taşıyacağını belirtti.

1770622295_041ca5729c41439d.jpg

Microsoft’a göre Microsoft Flight Simulator tabanlı bu yaklaşım, hafif cihazlarda gerçekçi kokpit simülasyonu sunarak eğitim verimliliğini artırmayı hedefliyor. Şirket temsilcileri, platformun tamamen özelleştirilebilir yapısıyla pilotların prosedür pratiklerini güvenli bir ortamda gerçekleştirebileceğini vurguladı.

Boeing’in paylaştığı teknik bilgilere göre Microsoft Flight Simulator temelli mimari, uçak panel düzenlerinin birebir modellenmesine olanak tanıyor. Bu sayede pilot adaylarının karmaşık kokpit yapısını erken aşamada tanıması ve temel işlemleri tekrarlayabilmesi amaçlanıyor.

Kaynaklara göre Boeing ile Microsoft arasındaki iş birliği, uçuş eğitiminde dijital çözümlere geçiş sürecini hızlandıracak. Microsoft Flight Simulator teknolojisinin profesyonel alanda kullanılması, şirketin Azure tabanlı üç boyutlu simülasyon çalışmalarının yeni bir adımı olarak değerlendiriliyor.

Boeing, Microsoft Flight Simulator tabanlı eğitim platformunun önümüzdeki dönemde diğer uçak modellerine de uyarlanacağını belirtti. Geliştirilen sistemin, klasik simülasyon yazılımlarına kıyasla daha erişilebilir olan yapısıyla uzun vadeli bir standart hâline gelebileceği ifade ediliyor.

Bu konuyla ilgili en güncel gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz. Yeni bilgiler geldikçe içeriğimizi güncelleyeceğiz.

Bu içerik Merlin'in Kazanı kaynağından alınmıştır.

5,786Konular
7,930Mesajlar
1,005Kullanıcılar
Geri